Onze diensten

- Onze praktijk heeft 3 rondes , zodat er een beperkt aantal verpleegkundigen langskomen.
- Om onze patiënten de beste zorgen te geven, werken wij nauw samen met de dokters en specialisten.
- U kan bij ons ook terecht voor het aanvragen van premies zoals: zorgkas, incontinentie, palliatieve en wondzorg premie.
- Ook voor personen alarm mag je een telefoon nr doorgeven.
- De praktijk heeft ook wat materiaal ter beschikking om de patiënt uit nood te helpen. Zoals: rollator, rolstoel, toiletstoel, krukken…. die wij steeds tot bij de patiënt brengen.

Hygiënische verzorging

Wanneer je thuis herstelt van een operatie of door ouderdom minder beweeglijk bent, helpen wij je graag bij de dagelijkse hygiënische zorgen. De zorgen variëren van het in en uit bed helpen, hulp bij toiletbezoek, wassen aan lavabo, in bad of douche, haren wassen en kammen, scheren, etc. We kunnen je dagelijks tot wekelijks verzorgen, tijdelijk of permanent. Dit doen we steeds met het nodige respect en discretie.

Wondzorg

Wij vinden het heel belangrijk dat wonden zo vlug mogelijk genezen. Ondersteund door onze jarenlange ervaring en constante bijscholingen in wondzorg, zijn wij uw specialist bij uitstek bij zowel acute als chronische wonden.

Inspuitingen en bloedafnames

Voor een spuitje hoef je geen schrik te hebben. We stellen je op je gemak en nog voor je het beseft is het prikje al gegeven. Gaande van het toedienen van insuline over zowel pre- als postoperatieve injecties tot inspuitingen in het spierweefsel of onder de huid, we doen dit met de grootste zorg.

Sondevoeding

Als het innemen van voeding via de normale weg niet meer mogelijk is, staan wij in voor het toedienen van de sondevoeding die door de arts voorgeschreven werd.

Voorbereiden van medicijnen

Zowel de dosis als het tijdstip van inname van je medicatie zijn zeer belangrijk. Wij staan ook in voor de wekelijkse voorbereiding van jouw persoonlijke medicatie.

Compressietherapie

Steunkousen, steunverbanden en bandages.

Palliatieve zorgen & begeleiding

Wanneer het afscheid van een dierbare niet meer veraf is, kunnen we je met palliatieve zorg bijstaan om deze moeilijke periode zo aangenaam mogelijk te maken.

Stomaverzorging

Wanneer de ontlasting of urine het lichaam niet meer via de natuurlijke weg kan verlaten, staan wij in voor alle zorgen en diensten rond de stoma: van advies rond het materiaal tot het onderhoud van de stoma.

Overige diensten

- Port-a-cath en afkoppelen van chemo
- Lavementen
- Parenterale voeding
- Intraveneuze en subcutane perfusie
- Pijnbestrijding via epidurale katheter
- Pijnpompen
- …